-
Rock Cakes: Κάτι ανάμεσα σε κέικ, μπισκότο, scone.... Αυτά τα "περίεργα" τραγανοαφράτα μπισκοτοκεικάκια, τα τιμούν ιδιαίτερα οι Βρετανοί με το τσάι τους. Παραδοσιακά φτιάχνονται με κομματάκια αποξηραμένων φρούτων, ωστόσο εγώ προτιμώ τα κομματάκια σοκολάτας. Πειραματιστείτε ελεύθερα. Είναι τόσο εύκολα που μπορείτε να τα κάνετε παρέα με τα παιδιά σας, καθώς χρειάζονται μόλις 10 λεπτά για να γίνουν και δεν χρειάζεται μίξερ. Την συνταγή την βρήκα στο http://www.bbc.co.uk αλλά την πείραξα λιγουλάκι.Υλικά (περίπου 12 κομμάτια)220 γρμ φαρινάπ75 γρμ ζάχαρη125 γρμ βιτάμ100 γρμ (ένα σακουλάκι) σοκολάτα σε σταγόνες
50 γρμ ινδοκάρυδο1 αυγό ελαφρά χτυπημένο1-2 κ. σούπας γάλα1 βανίλια
ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη φαρινάπ και τη βανίλια και προσθέτουμε το λιωμένο βιτάμ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αυγό και το γάλα. Αν η ζύμη μας φαίνεται πολύ στεγνή προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα. Γενικά η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά σταθερή. Ρίχνουμε το ινδοκάρυδο και τη σοκολάτα. Στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές απο το μίγμα και το ρίχνουμε σε ακανόνιστα σχήματα (εξού και η ονομασία rock cakes). Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Καλή επιτυχία!
Translate
Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015
Rock Cakes...It's tea time!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου