Translate

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Muffin ala Audrey





πηγή συνταγής: www.queen.gr

Ψάχνοντας μία συνταγή για υγιεινά μαφιν έπεσα επάνω σε αυτή που όπως υποστηρίζει ήταν τα αγαπημένα της Audrey Hepburn (πηγή http://www.queen.gr ). Τα δοκίμασα λοιπόν και με μερικές μικρές αλλαγές που έκανα σας τα παρουσιάζω παρακάτω. Είναι ιδιαίτερα ελαφριά. Επειδή βγαίνουν λίγο άγλυκα μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω ζάχαρη.


Υλικά (για 8 - 12 κομμάτια)

1 + 1/4 φλ. βρώμη (χρησιμοποίησα βρώμη ανάμεικτη με ξηρούς καρπούς, σταφίδες και κρανμπερυ, ωστόσο αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σκέτη)
1 αυγό
1 φλ. γάλα
1 κ. σούπας βιτάμ
1/4 φλ. ζάχαρη (χρησιμοποίησα μαύρη)
1 κ. σούπας μέλι
1 φάκελο μπέικιν πάουντερ
1 + 1/2 φλ. αλεύρι (στην αρχική συνταγή γράφει 3 φλ. αλλά μου χρειάστηκε η μισή ποσότητα)
κουβερτούρα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια (η αρχική συνταγή λέει σταφίδες)
1 βανίλια
1/2 κ.γλ. κανέλα 

Εκτέλεση

Βάζουμε την βρώμη με το γάλα και το λιωμένο βιτάμ σε ένα μπολ για ένα δεκάλεπτο. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το αυγό και το μέλι. Προσθέτουμε την βρώμη με το γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την βανίλια, την κανέλα και το αλεύρι με το μπέικιν και τελευταία τη σοκολάτα. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 - 12 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο. Καλή επιτυχία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου