Translate

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Magdalenas - Αφράτα Ισπανικά κεϊκάκια


Σχόλιο: Τα κεικάκια αυτά είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους Ισπανούς και συνηθίζουν να συνοδεύουν με αυτά τον πρωινό ή απογευματινό καφέ τους. Είναι μικρά κεικάκια με έντονη γεύση λεμονιού.


Υλικά

4 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
113 gr βιτάμ
1 και 2/3 φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι baking powder
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας γάλα



Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να κρυώσει. Από την ζάχαρη ξεχωρίζουμε το 1/4 του φλιτζανιού και το αφήνουμε στην άκρη για το τέλος. 
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το Βιτάμ, την βανίλια, το ξύσμα και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και τα ενσωματώνουμε και αυτά στο μείγμα μας. Τέλος τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.

Σε μία φόρμα για muffin στρώνουμε χαρτάκια και μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 18-20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.


Tip: Για ποιο έντονο άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λικέρ λεμόνι ή κίτρο.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου