Translate

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Muffins με lime





Σχόλιο: Μuffins λοιπόν..... Ίσως αρκετοί να αναρωτηθούν ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα muffins και τα cupcakes. Λοιπόν τα cupcakes συνήθως εχουν επάνω τους είτε κάποιο απλό γλάσο είτε την "βουτυρόκρεμα" (buttercream) . Αντίθετα τα muffins είναι απλά "κεικάκια" και τρώγονται συνήθως για πρωινό ζεστά ή κρύα. Αυτά που θα δείξω παρακάτω είναι muffins με lime. Άκρως καλοκαιρινά καθώς για εμένα το καλοκαιράκι συνδέεται στενά με ένα δροσιστικό mojito ..... Έ lime έχει το ένα lime έχει και το άλλο. 

Υλικά (για 14 muffins)

2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
ξύσμα από 3 lime
χυμός από 1 lime
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κούπες αλεύρι
1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, τον χυμό lime, το ξύσμα από τα 3 lime και τη βανίλια. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα και ανακατεύουμε. Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και γεμίζουμε τις χάρτινες θήκες για μάφινς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα. 

Tip: Καλό είναι να ρίξουμε μία ματιά 2 λεπτά πριν το τέλος του χρόνου αν έχουν ψηθεί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τον σκοπό αυτό ένα μαχαιράκι ή μία οδοντογλυφίδα. Μπορούμε να προσθέσουμε και κομματάκια σοκολάτας. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το απλό λεμονάκι αν δεν έχουμε lime.

2 σχόλια:

  1. Έχω εθιστεί....θα τα ξαναφτιάξω απόψε! x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ πολύ το χαίρομαι!!!! Τώρα μόλις ετοιμάζομαι να ανεβάσω μία καινούργια συνταγή :) Να την δοκιμάσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή