Translate

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Τσουρεκάκια



Σχόλιο: Την συνταγή αυτή την βρήκα τυχαία Όσο τυχαία όμως και αν την βρήκα το αποτέλεσμα είναι σίγουρη επιτυχία. Δεν είναι ακριβώς τσουρεκάκια, δηλαδή η ζύμη δεν κάνει τα "σχοινιά" που κάνουν τα παραδοσιακά τσουρέκια, είναι όμως τόσο γρήγορη και τόσο γευστικό το αποτέλεσμα που το παραβλέπεις.

Υλικά (για 4 τσουρέκια)

2 κύβους νωπή μαγιά ή 4 φακελάκια ξερή
150 γρμ. μαργαρίνη
5 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα χλιαρό
1/2 κ.γ αλάτι
2  κ.γ μαχλέπι-κακουλέ
1 κιλό αλεύρι (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα

Γέμιση
Μερέντα ή 
Βιτάμ-ζάχαρη-κανένα 


Εκτέλεση

Τρίβουμε σε μία λεκάνη την μαγιά. Λιώνουμε το βιτάμ και το ρίχνουμνε στην μαγιά μαζί με το γάλα, τα μυρωδικά και την ζάχαρη. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μία αφράτη ζύμη που να μπορούμε όμως να την πλάσουμε. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί για 1 ώρα. Πλάθουμε τα τσουρεκάκια και τα γεμίζουμε. Τα αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά. Καλή επιτυχία!!

Tip: Προσέχουμε να μην ειναι καυτό το γάλα ή το λιώμενο βιτάμ, ώστε να μην αποδυναμωθεί η μαγιά.


1 σχόλιο: